abercrombie fitch zon

Zo bescherm je je huid echt tegen de zon

De eerste zonnestralen van de lente zijn weer verschenen. Langzaamaan wordt het weer tijd om te picknicken, te terrassen en zelfs te zwemmen. Dat betekent dat we een weer een hoop tijd in de zon gaan doorbrengen. Dat vinden we natuurlijk fijn en dat is niet gek. Want in de zon maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan. Maar zonnen kan ook negatieve effecten hebben en extreem schadelijk zijn. Hoog tijd om je dus goed te beschermen tegen de zon. Daarom hebben wij de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. Deze lees je hieronder.

Zonkracht

De zon is er altijd, maar schijnt op bepaalde momenten feller. Hoe hoger de zonkracht hoe schadelijker voor je huis, maar hoe weet je wanneer je je huid extra moet beschermen? KWF Kanker Bestrijding heeft daar iets voor bedacht. De KWF UV Radar App. Dat werkt hetzelfde als buienradar, maar dan met UV-straling. Zo kun je op ieder moment van de dag in een oogopslag zien wat de zonkracht is op jouw locatie. En daarbij krijg je meteen een persoonlijk advies.

Smeren

Als je er meer dan eenmaal achter bent hoeveel zonkracht je kunt verwachten, dan is het tijd om te smeren en nog eens te smeren. De eerste laag zonnebrandcrème kun je het beste een half uur voordat je in de zon gaat zitten aanbrengen. De zonnebrandcrème heeft namelijk even nodig om in de huid te trekken. Dan ben je pas echt beschermd. De rest van de dag moet je jezelf om de twee uur opnieuw insmeren. Dat zonnebrandcrème de hele dag door kan beschermen is een fabel. Let er vooral in de maanden juni tot en met augustus op dat je niet met je blote huid in de felle zon gaat zitten. Het gaat sneller dan je denkt en binnen een paar minuten kun je al verbranden.

Zonnebrandcrème

Dan nu de zonnebrandcrème. Welke kun je het beste nemen? Je kunt je wel een half uur van te voren insmeren en de hele dag om de twee uur opnieuw smeren, maar dan moet je wel de juiste zonnebrandcrème gebruiken. Weer een fabeltje: Goedkope zonnebrandcrèmes werken minder goed dan duurdere zonnebrandcrèmes. Dat is dus niet zo. De beschermingsfactor is overal hetzelfde. Let er wel op dat je geen oude zonnebrandcrème opnieuw gebruikt. Het goedje blijft hoogstens een jaar houdbaar. Die zonnebrandcrème van vorig jaar moet dus jammer genoeg de prullenbak in.

Berichten gemaakt 48

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven